Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun

Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4/1 su bardağı su
- 500g kıyma
- 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
- 1’er çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç modüle böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
- Daha sonra doğradığımız domatesi, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
- Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ek ederek tüm materyalleri elimizle güzelce karıştıralım.
- Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Harcımız dinlenirken hamuru hazırlayalım.
- Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir halde 4 modüle bölelim.
- Böldüğümüz kesimleri da 3’e bölerek birbirine eşit 12 modüle bölelim.
- Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç sinema ile tekrar kapatalım.
- Bezelerimizden bir adedini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve oklava yardımı ile açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır olacaktır.
- Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle hoş bir biçimde yayalım. Uygun bir tavada pişirelim. Afiyet olsuuunnn!!
Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


