Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun

Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4/1 su bardağı su
  • 500g kıyma
  • 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
  • 1’er çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç modüle böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
  2. Daha sonra doğradığımız domatesi, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
  3. Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ek ederek tüm materyalleri elimizle güzelce karıştıralım.
  4. Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Harcımız dinlenirken hamuru hazırlayalım.
  6. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
  7. Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir halde 4 modüle bölelim.
  9. Böldüğümüz kesimleri da 3’e bölerek birbirine eşit 12 modüle bölelim.
  10. Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç sinema ile tekrar kapatalım.
  11. Bezelerimizden bir adedini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve oklava yardımı ile açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır olacaktır.
  12. Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle hoş bir biçimde yayalım. Uygun bir tavada pişirelim. Afiyet olsuuunnn!!

Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Patatesli Peynirli Börek
Mozaik Pasta
Sütlü Brokoli Çorbası
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası
Müceddere (Kilisyöresi/ Mastershef)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet