Tartolet Tarifi

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Pastacı kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır buğday farketmez)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
  • 1 paket krema 200 ml

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğurup iki yağlı kağıt ortasında merdane yardımıyla açıyoruz (ben yağlı kağıt kullanmadım keşke kullansaymışım yani dediğimi yap yaptığımı yapma hesabı 😏)
  2. Bardakla kes tart kalıbına yerleştir ve ortasına çatalla delikler açıp 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişir.
  3. Pastacı kreması için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını güzelce karıştır ocağa koy ve göz göz olana kadar karıştırmaya devam et 😌
  4. Krema piştikten sonra ocaktan al içine vanilya ve tereyağını ekle karıştır bir gece dolapta beklet.
  5. Birgün sonra krema kremşanti ve soğuk muhallebiyi (çok katı görünüyor olabilir lakin karıştırdıkça sıvılaşır 👍) mikser yardımıyla en yüksek ayarda karıştır.
  6. Tartoletlerin içini krema torbası yardımıyla doldur istediğin üzere süsle ve sunuma hazır afiyet olsun 💫

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Kereviz Kızartması
Makarna Cipsi
Pastane Usulü Ay Çöreği (Videolu)
Pratik Misafir Tatlısı
İrmikli Tatlı
Kırma Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet