Tartolet Tarifi
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Pastacı kreması için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta (mısır buğday farketmez)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
- 1 paket krema 200 ml
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurup iki yağlı kağıt ortasında merdane yardımıyla açıyoruz (ben yağlı kağıt kullanmadım keşke kullansaymışım yani dediğimi yap yaptığımı yapma hesabı 😏)
- Bardakla kes tart kalıbına yerleştir ve ortasına çatalla delikler açıp 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişir.
- Pastacı kreması için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını güzelce karıştır ocağa koy ve göz göz olana kadar karıştırmaya devam et 😌
- Krema piştikten sonra ocaktan al içine vanilya ve tereyağını ekle karıştır bir gece dolapta beklet.
- Birgün sonra krema kremşanti ve soğuk muhallebiyi (çok katı görünüyor olabilir lakin karıştırdıkça sıvılaşır 👍) mikser yardımıyla en yüksek ayarda karıştır.
- Tartoletlerin içini krema torbası yardımıyla doldur istediğin üzere süsle ve sunuma hazır afiyet olsun 💫
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

