Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
100 adet tartolet için;
- 150 gram tereyağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 2.5 su bardağı un
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı krema
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm malzemeyi karıştırarak hamuru elde edin streçleyip, bir saat buzlukta dinlendirin.
- Kreması için şekerin yarısı, sütü ve tereyağını tencereye alın. Altını açın. Bu esnada kalan şekeri nişastayı ve yumurtayı farklı kapta çırpın. Kaynamak üzere olan sütten bir kepçe alıp, kaba koyun karıştırın ve tencereye ekleyin. Fokurdayana kadar karıştırın.
- Fokurdayınca altını kapatın vanilyasını ekleyin. Soğuyunca kurmasını ekleyin. Soğurken kabuklanmamasi için ortada karıştırın. Sonra dolaba kaldırıp, soğutun.
- Buzdolabında 1 saat dinlenmiş olan hamuru alın. Tartolet kalıbınızı yağlayın küçük toplar halinde tartoletleri yağlanmış kalıba dizin sonra parmak uçlarınızla yayın.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin biraz kızarması kâfi içi yumuşak kalsın.
- Soğuduktan sonra kremasını sıkma torbasıyla üstüne gezdirerek sıkın istediğiniz meyve ile süsleyin. Afiyet olsun.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







