Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (soğuk olsun oda ısısında değil küp küp keselim)
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket kremşanti ( soğuduktan sonra)

Süslemek için;

  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
  • Vişne

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremamızı hazırlayalım ,krem şanti hariç tüm materyalleri uygun bir tencereye alalım.
  2. Kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayan kremamızı ocaktan alalım üzerini streç yahut buzdolabına poşeti ile kapalım (üzeri kabuk bağlamasın) ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyelim.
  5. Hamuru için un ve nişasta hariç tüm gereçleri mikser ile çırpalım.
  6. Ardından nişasta ve unu ek edip güzelce yoğuralım ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. Süre sonunda tart kalıbının büyüklüğüne nazaran hamurdan modüller koparalım ve kalıbın içine yerleştirelim .
  8. Kalın olmasın ortasına çatal ile delik açıp üstüne boş tart kalıbı koyalım.
  9. Biraz bastıralım, tüm hamur bitene kadar bu biçimde yapalım.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  11. Pişen tartlarımız soğuduktan sonra kremamızı üzerine sıkalım ve dilediğiniz meyve ile süsleyelim. Afiyet olsun 🌸.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Patatesli Açık Pide
Sebzeli Bulgur Pilavı
Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( Balkabağı Sevenler Tam Sizin İçin)
Şerbetli Kadayıflı Kek
Hdabla | © 2025 |