Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için materyaller ;
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tane vanilin
- 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
Kreması için gereçler ;
- 500 ml süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 50 gram tereyağ
- 1 tane vanilin
- 1 paket krem şanti (muhallebi pişecek ve soğuduktan sonra konulacak)
Üzeri için;
- İstediğiniz meyve
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerinin un hariç hepsini karıştırıyoruz.
- Unu da yavaş yavaş ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru buzdolabına yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken biz de kremasını yapmaya geçiyoruz.
- Kremayı yaparken sütü, nişastayı ve şekeri bir tencereye koyup ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- En son tereyağ ve vanilin de koyup altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kabuk tutmaması için üzerini streç sinema ile kapatıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu iki yağlı kâğıt ortasına alıp açmaya başlıyoruz. Ve yuvarlak kesip tartolet kalınımızın içine yerleştiriyoruz.
- Hepsinde bu türlü devam ediyoruz, en son çatalla birlikte tabanına delikler açıyoruz çok kabarmasın diye.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyan kremamıza krem şanti ekleyip mikser yardımıyla düzgünce çırpıyoruz.
- Soğuyan tartoletlerimizin içine sıkma torbası yardımı ile kremamızan sıkıyoruz ve üzerine istediğimiz meyvelerden koyuyoruz.Afiyet olsun 🧁.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






