Tart Kek

Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un ( kıvamına nazaran ekleye bilirsiniz)

Keki ıslatmak için;

  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığından fazla granül kahve

Kreması için;

  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 poşet kakaolu kremşanti
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

Ganaj için;

  • Yarım paket krema
  • Beyaz çikolata

Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
  3. Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi ekleyip spatula ile karıştırın.
  4. Tart kalıbını yağlayın birazda un serpip kek harcını ekleyin.
  5. 180 derecede denetimli pişirin.
  6. Soğuduktan sonra aykırı çevirin.
  7. Granül kahveyi sütte eritip keke dökün.
  8. Kremayı ısıtıp içine beyaz çikolatayı ekleyin ve soğutun.
  9. Süt ve kremşantiyi köpürtüp içine hindistan cevizini ekleyin.
  10. Kekin üzerine yayın.
  11. Yaptığınız ganajıda kremşantinin üzerine dökün ve dolapta 1-2 saat dinlendirin. Afiyet olsun 😍.

Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Tek Muzla Pcos Dostu Granola
Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi (Videolu)
Hellim Peynirli Roka Salatası
Yeni Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |