Tart Kek
Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Krema için;
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı (tereyağı, margarin, sıvı yağ)
Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri birlikte köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyelim.
- Çırpmaya devam edelim ve karışımın üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirelim.
- Kremamızın gereçlerini kremşanti ve yağ hariç hepsini bir tencerede daima karıştıırarak pişirelim.
- Piştikten sonra yağı ekleyelim sıcaklığını çıkmasını bekleyelim beklerken üzerine streç sinema ile kaplayalim.
- Sıcaklığı çıkan kekimize kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım.
- Pişirdiğimiz ve sıcaklığı çıkmış kekimizi süt ile ıslatalım.
- Kremamızı kekin üzerine yayalım.
- Ben yaban mersini çilek çikolata ve fındık kırıntısı ile süslemeyi tercih ettim.
Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.
Fotoğrafları benimlede paylaşırsanız çok sevinirim 💐.
Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








