Tart Kek

Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Krema için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı (tereyağı, margarin, sıvı yağ)

Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri birlikte köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvıyağ ve sütü ekleyelim.
  3. Çırpmaya devam edelim ve karışımın üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirelim.
  5. Kremamızın gereçlerini kremşanti ve yağ hariç hepsini bir tencerede daima karıştıırarak pişirelim.
  6. Piştikten sonra yağı ekleyelim sıcaklığını çıkmasını bekleyelim beklerken üzerine streç sinema ile kaplayalim.
  7. Sıcaklığı çıkan kekimize kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım.
  8. Pişirdiğimiz ve sıcaklığı çıkmış kekimizi süt ile ıslatalım.
  9. Kremamızı kekin üzerine yayalım.
  10. Ben yaban mersini çilek çikolata ve fındık kırıntısı ile süslemeyi tercih ettim.

Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.

Fotoğrafları benimlede paylaşırsanız çok sevinirim 💐.

Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Milkshake
Kremalı Tavuk Kavurma
Dubai Çikolatası
Beyaz Lahanalı Pancar Salatası
Karnabahar Köftesi Tarifi
Poğaça
Hdabla | © 2025 |