Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek

Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Portakal sosu için:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  4. Tart kalıbını yağlayıp karışımı dökün.
  5. 180°c evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdanla denetim edip çıkarın ve soğumaya bırakın.
  6. Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye koyup daima karıştırarak pişirin.
  7. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilini ekleyin.
  8. Ilınınca kekin üzerine dökün ve düzleyin.
  9. Portakal suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.
  10. Koyulaşınca ocaktan alıp biraz soğutun.
  11. Muhallebinin üzerine dikkatlice dökün ve yayın.
  12. Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ceviz Kurabiye
Pratik Börülce Salatası
Pratik Kolay Pişen Patates Yemeği
Tereyağlı Açma
Bisküvili Muhallebi
Beyaz Gofretli Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |