Tarsus Gevreği (Orijinal)
Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Üzerine :
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 200 gram kavrulmuş susam
Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Susam tavada kısık ateşte kavrulur ve farklı kasede soğumaya bırakılır.
- Su, tahin, sıvı yağ, oda sıcaklığında margarin ve şeker elle harmanlanır.
- Üzerine elenmiş kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek yoğrulur.
- Pekmez ve su bir öteki kasede açılır.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller alınır ve yuvarlanır. Akabinde bastırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yapışan tüm hamur dizilir.
- Dizilen hamurlar evvel pekmezli suya akabinde susama batırılır.
- Tekrar yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😋.
Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









