Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı ıslanmış ekmek içi (galeta olmaz, ben çektiğim ekmek vardı ondan kullandım süratli olsun diye lakin özel olarak yapacaksanız muhakkak yalnızca ekmek içi kullanın)
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Diğer materyaller;
- 1 su bardağı süzme yoğurt (çırpılmış)
- 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) (isteğe bağlı)
- 2 adet tırnak pide (küp doğranmış)
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıyma ve ekmek içini güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra baharatlar eklenip tekrar yoğurarak köftemizin harcını hazırlıyoruz.
- Elimizde ince ve orta uzunluk bir köfte biçimi verip, pişiriyoruz. Ben çok az yağda pişirdim. Izgarada olursa tadından yenmez.
- Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritiyoruz.
- Üzerine salça ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Servis tabağına evvel tırnak pide sonra yoğurt sos ve domates sos ekliyoruz.
- Son olarak köfteleri yerleştirip dilersek tereyağı ekleyip, servis ediyoruz. Görüntü tanım isterseniz profilimden instagram hesabıma ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı Fotoğraflı Yapılışı

















