Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın, 2 su bardağı unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin.
  2. Yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Ellerinizi unlayıp cevizden az büyük toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin (kızarmasına müsaade etmeyin).
  5. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, üzerlerine tarçın+pudra şekeri karışımı serpin.

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası
Fırında Kahvaltılık Dev Omlet
Güneydoğu Usulü Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma
Kıymalı Havuçlu Makarna
Hazır Yufkadan Su Böreği
Beyaz Lahanalı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |