Tarçınlı Elmalı Kurabiye

Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet kırmızı elma
- 1 adet küçük uzunluk çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
- 3 su bardağı un (gerekirse un ek edilebilir)
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları büyük kısmı ile rendeleyip tavaya alın ve toz şekeri de ekleyin ve orta derece ateşte karıştırarak elmalar güzelce suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tarçını da ekleyin ve altını kapatın.
- Hamuru içinde un hariç tüm materyalleri ekleyip unu da yavaş yavaş denetimli biçimde ekleyin ve yoğurun. Gerekirse un ek edilebilir. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
- İstenilen kıvama gelince 5 modül bezelere ayırın ve oklava yardımıyla yuvarlak formda açın ve üçgen biçiminde 8 eşit kesime kesin ve iç harcı da ekleyip rulo formunda sarın.
- 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





