Tarçınlı Cevizli Kurabiye

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz yahut fındık
  • 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
  • Aldığı kadar un

Üzeri için :

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağları, cevizi ve toz şekeri karıştırıp azar azar unu ek edelim.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan küçük küçük toplar yapalım.
  4. 170 derece fırında 15- 20 dakika pişirelim.
  5. Kurabiyeler soğuyunca buzdolabı poşetine toz şekeri ve tarçını koyulup pişen kurabiyeleride bu poşete atalım fazla zedelemeden karıştıralım.
  6. İsterseniz tarçın ve toz şekerine bulama sürecini tabakta da yapabilirsiniz.

Çok lezzetli bir kurabiye deneyecek îlan herkese afiyet olsun.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi (Videolu)
Havuçlu Tarçınlı Bebek Keki
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Ezme Turşu
Havuç Mezesi
Dört Bezeyle Ev Yapımı Cevizli Baklava (Çok Pratik)
Hdabla | © 2025 |