Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz yahut fındık
- 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
- Aldığı kadar un
Üzeri için :
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları, cevizi ve toz şekeri karıştırıp azar azar unu ek edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük küçük toplar yapalım.
- 170 derece fırında 15- 20 dakika pişirelim.
- Kurabiyeler soğuyunca buzdolabı poşetine toz şekeri ve tarçını koyulup pişen kurabiyeleride bu poşete atalım fazla zedelemeden karıştıralım.
- İsterseniz tarçın ve toz şekerine bulama sürecini tabakta da yapabilirsiniz.
Çok lezzetli bir kurabiye deneyecek îlan herkese afiyet olsun.
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













