Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı ceviz kırığı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Tarak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir yoğurma kabımıza un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri koyup karıştıralım daha sonra kalan başka gereçleri de koyup yoğuralım.
  2. Hamurumuz ele yapışmayan bir hamur olsun unu denetimi bir biçimde ekleyelim.
  3. Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
  4. O sırada şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu ocağa alıp kaynatalım kaynadıktan sonra içine limon suyu koyalım ve 15 dakika kaynatalım.
  5. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp pak bir tarağın üzerinde açalım ve ortasına ceviz ekleyip kapatalım ve fırın tepsisine dizelim.
  6. Şimdi de evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen hamuru fırından alalım ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve tatlımız hazır herkese afiyet olsun 🥰.

Tarak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Pratik Kahvaltı
Bolognese Soslu Makarna
Tuzlu Kurabiye
Portakallı Kek
Susamlı Tahinli Kurabiye
Kolay Şerbetli Tatlı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet