Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 su bardağı ceviz kırığı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Tarak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir yoğurma kabımıza un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri koyup karıştıralım daha sonra kalan başka gereçleri de koyup yoğuralım.
- Hamurumuz ele yapışmayan bir hamur olsun unu denetimi bir biçimde ekleyelim.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
- O sırada şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu ocağa alıp kaynatalım kaynadıktan sonra içine limon suyu koyalım ve 15 dakika kaynatalım.
- Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp pak bir tarağın üzerinde açalım ve ortasına ceviz ekleyip kapatalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Şimdi de evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen hamuru fırından alalım ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve tatlımız hazır herkese afiyet olsun 🥰.
Tarak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








