Tapas
Tapas Tanımı İçin Malzemeler
- Ekmek ( baget sade ve çavdar ekmeği kullandım)
- 10-12 adet mantar
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet köy biberi
- Bir paket jumbo karides
- 1 adet olgun avokado
- 1/2 (yarım) paket camembert brie peyniri
- 1/2 (yarım) paket 50 gram somon füme
- Zeytinyağı
- İstenilen baharatlar
Soslar için:
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı taneli hardal
- 2-3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çubuk surimi
- 1 avuç kapari
Tapas Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sosları hazırladım iki çeşit sos var 1. Sos labne peyniri, taneli hardal ,doğranmış kapari,göz kararı bir kase olacak halde hepsini karıştırın .
- 2. Sos mayonez ballı ,hardal ,süzme yoğurt ,doğranmış bir çubuk surimi yeniden göz kararı bir kase olacak formda hepisini karıştırın.
- Mantar (10-12 adet) bir domates (yuvarlak dilimledim) bir kapya biber bir köy biberi üzerini biraz tuz, zeytinyağ ve baharatlayarak airfriyer da pişirdim. 180 derecede 20 dakika.
- Sade ve çavdarlı baget ekmekleri verev olarak kestim. Ben 13 dilim yaptım.
- Malzemenize ve kişi sayısına nazaran ekmeği azaltıp artırabilirsiniz. Tepsiye dizip üzerine biraz baharat ve zeytinyağı ekleyip fırında kızarttım. Çok kurutmayın.
- Jumbo karidesleri tavada biraz yağ ve tuz ile soteledim.
- Somon fümeyi ince dilimlere ayırdım.
- Avokadoyu yarım dilimlerle dilimledim.
- Brie peynirini dilimleyip airfriyer da 160 derecede 5 dakika pişirdim.
- Kızarmış ekmeklerin üzerine sosları çokça sürüyoruz.
- Üzerini hazırladığımız gereçler ile istediğimiz üzere farklı kombinasyonlarla süslüyoruz. Sıcak servis ediyoruz.
Tapas Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









