Kandil Simiti

Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yumuşak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı (akı yüzü için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Yumurta akı
  • Susam

Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri elimizle karıştırıp unu ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. 30 tane beze yapalım yuvarlayın.
  3. Önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Isıtılmış fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirelim .
  5. 35 dakikada pişiyor ancak fırından fırına fark var denetimli pişirin.

Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
Bayat Kekten Enfes Toplar
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı
Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Terbiyeli Ekşili Köfte
Hdabla | © 2025 |