Tantuni Tarifi

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana döş kısmı (ince ince doğranmış)
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı soğuk su
- 2 çay kaşığı toz biber ( acı sevmeyenler 1 tane de koyabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon( sevmeyenler koymayabilir)
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce 1 kg dana yumurta kısmını( dananın döş kısmı) ufak kesimler halinde doğruyoruz.
- Kızdırdığımız ocağa eti koyuyoruz bu evrede yağ eklemiyoruz.
- 2 su bardağı soğuk su ek edip (toplam 400 ml ).
- Suyu bitene kadar pişiriyoruz. Orta ateşte.
- Suyunu çektikten sonra 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz.
- Suyu yeterlice biteceği için hafif soslu bi kıvam olması için yarım çay bardağı su ek ediyoruz.
- Pişirdikten sonra lavaşa sosunu banıp içine salata koyup ve limon sıkıp servis ediyoruz.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




