Tantuni Tarifi

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana döş kısmı (ince ince doğranmış)
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 çay kaşığı toz biber ( acı sevmeyenler 1 tane de koyabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon( sevmeyenler koymayabilir)

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce 1 kg dana yumurta kısmını( dananın döş kısmı) ufak kesimler halinde doğruyoruz.
  2. Kızdırdığımız ocağa eti koyuyoruz bu evrede yağ eklemiyoruz.
  3. 2 su bardağı soğuk su ek edip (toplam 400 ml ).
  4. Suyu bitene kadar pişiriyoruz. Orta ateşte.
  5. Suyunu çektikten sonra 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz.
  6. Suyu yeterlice biteceği için hafif soslu bi kıvam olması için yarım çay bardağı su ek ediyoruz.
  7. Pişirdikten sonra lavaşa sosunu banıp içine salata koyup ve limon sıkıp servis ediyoruz.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Çorbası
Acıbadem Kurabiyesi
Köstebek Pasta
Lokum İrmik Helvası
Kandil Pastası
Çok Pratik Kedidili Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet