Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır (Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla)

Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır (Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı düzgünce yıkanmış süzülmüş baldo yada osmancık pirinç
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı kadar arpa şehriye (isteğe bağlı)
- 3,5 su bardağı kadar oda ısısında su (sıcak yada ılık olmayacak)
- Göz kararı tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır (Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri plastik yada tel süzgece koyup iyicene elimizle fazla ezmeden yıkayıp, nişastasından arındıralım.
- Sonra boş bir kabın içine pirinç içindeki süzgeci koyup, düzgünce süzülsün.
- Tavaya sıvı yağını koyup ve şehriyeyi hafif pembeleşene kadar kavuralım. Tereyağınıda koyup, çabucak sonrasında süzülmüş pirinci koyup yalnızca 2-3 dakika çok fazla kaşıkla ezmeden kavuralım.
- Kavrulan pirincin üzerine suyunu ekleyip sonra tuzunu ekleyip hafifçe ince tahta kaşıkla hafif karıştıralım, kaynamaya başladığı an tavanın altını hafif kısalım. Bu etaba dikkat edelim.
- Pilav suyunu çektiği an tavanın kapağını açıp mutfakta soğuk bir yere indirin ve kapağını kapatmayın tavanın ağzı 10-15 dakika açık kalsın dinlensin ve böylece pilavınız tane tane öbür güne kalsa ısıtsanız dahi lapa olmaz.
- Dinlenilen pilavı yemeklerinizin yanında servis edip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın😉😉
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır (Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla) Fotoğraflı Yapılışı









