Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk kalçalı but
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Haşlanan tavuktan kalan tavuk suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 küp tereyağı

Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsağı yağla kavuralım.
  2. Havucu rendeleyip, ek edip, kavuralım.
  3. 2 kaşık un ek edip, kavuralım.
  4. Tavuk suyunu ek edip, kaynatalım.
  5. Tel şehriye ve tiftik tavuğu ek edip, pişmeğe bırakalım.
  6. 2 küp tereyağı atalım üzerine.
  7. Tuz ve maydanoz ek edip servis edebiliriz. Dileyen üzerine pul biber koyabilir.

Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Ruloları
Pudingli Çikolatalı Kek
Harire (Yöresel Tatlı)
Doyurucu Diyet Salata
Tepsi Poğaçası
Kalkan Balığı
Hdabla | © 2025 |