Tane Tane Pilav Tarifi (Tutturamayanlara Özel)
Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç (benimki basmati)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su (benimki tavuk suyu)
Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) Nasıl Yapılır?
- Önce pirinçimizi süzgeçli bir kapta yeterlice yıkıyoruz.
- Su yeterlice berraklaşana kadar yıkayıp süzmeye devam edelim.
- Nişastası gidince süzüp bırakalım.
- Kaynar suyumuzu hazır edelim. Ben tavuk suyu tercih ettim. Daha lezzetli oluyor.
- Pilav tenceremizi ocağa koyup şehriyemizi dökelim.
- Yağı da ekleyip kavuralım.
- Rengi kızarmaya başlayınca hazır olan pirinçi ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Ocağın altını kısıp tuzunu ve tereyağını ekleyip pirinçlerimizi kavurmaya devam edelim.
- Tereyağı eriyip, pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca sıcak suyumuzu ekleyelim ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tamamen pişene kadar kapağını açmıyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp kapak altına pak bir örtü seriyoruz. Ki pilavın buharını emsin, pilavımız lapa olmasın.
- İşte bu kadar! artık tane tane olmaması için hiçbir sebep yok 👩🏻🍳 şimdiden afiyet olsun! 🌷.
Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) Fotoğraflı Yapılışı











