Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek

Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı buğday unu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2 su bardağı ılık su
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bardak tam buğday unu(200ml. ),yarım bardak buğday unu, 1 paket maya, 1. 5 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker, 2 bardağı na yakın ılık su denetim ederek ilave edin ,hepsini karıştırıp hoş yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Sıcak bir ortamda 40 dk hamurun üzeri kapalı bir kapta mayalanmaya bırakıyoruz .
- Sonra tekrar hamuru yoğurup ele yapışan hamur olduğu için biraz zeytin yağ elime sürüp o denli katlayarak yoğurdum .
- 7 eşit kesime bölüp elimde top form vererek yağlı kağıt tepsiye dizdim .
- Soğuk fırın içine yerleştirdim, tam 1 saat fırında 2 . tepsi mayasını bekledim.
- 1 saat sonra fırını 200 derecede ön ısınma yapıp 10 dk fırını ısıtıp mayalanmış hamurun üzerine yarım kase şu ile çay kaşığı un karıştırıp fırça ile hafif üzenlerin sürdüm.
- Çörek otu susam serpip ısınmış fırına 10 dk 200 derecede ön pişirme yapıp sonra 170 dereceye indirip 35-40 dk pişirmeye bıraktım.
- Kontrol ederek kızarınca çıkarıp soğumaya bıraktım afiyet olsun.
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

