Tam Tadında Beyti Kebabı

Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 3-4 kısım maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük patates (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Yufkasını yağlamak için;
- Tereyağ ve az ölçü sıvı yağ
Salçalı sosu için ;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı su
Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kaba alalım.
- Üzerine soğan sarımsak rendeleyelim ve bahartları atıp karıştıralım.
- İnce bir formda evvelden yağlanmış tepsiye dizip fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Bu ortada yağı eritelim ve yufkayı alıp ortadan ikiye bölelim. Üzerine yağ sürüp köftelerimizi dizelim.
- Daha sonra keserek üzerine yumurta sürelim ve fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kebabın üzerine salçalı sosunu gezdirip yanında yoğurtla servis edelim.
- Beyti kebabımız hazır deneyen herkese afiyet olsun. 😊😊.
Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







