Tam Tadında Beyti Kebabı

Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük patates (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber

Yufkasını yağlamak için;

  • Tereyağ ve az ölçü sıvı yağ

Salçalı sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı su

Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı bir kaba alalım.
  2. Üzerine soğan sarımsak rendeleyelim ve bahartları atıp karıştıralım.
  3. İnce bir formda evvelden yağlanmış tepsiye dizip fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  4. Bu ortada yağı eritelim ve yufkayı alıp ortadan ikiye bölelim. Üzerine yağ sürüp köftelerimizi dizelim.
  5. Daha sonra keserek üzerine yumurta sürelim ve fırına verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen kebabın üzerine salçalı sosunu gezdirip yanında yoğurtla servis edelim.
  8. Beyti kebabımız hazır deneyen herkese afiyet olsun. 😊😊.

Tam Tadında Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sünger Pandispanya
Yumurtalı Semizotu
Özbek Pilavı
Barbunya Pilaki
Kıymalı Makarna Mantısı
Milföyden Kruvasan Bowl
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet