Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır)

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • ½ (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 kase karışık peynir (çökelek, ezine, kaşar vs.)

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için tüm gereçler geniş bir kap içerisinde yeterlice çırpılır.
  2. 2 adet yufka alınır ve her biri dört eşit modüle bölünür. (toplamda 8 kesim yufka olacak).
  3. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ konulur. Üzerine kalan 1 adet yufka serilir.
  4. Sostan her yeri ıslanacak halde sürülür.
  5. Üzerine 2 kesim yufka konulur ve sos sürülür. Peynirli iç harçtan serpiştirilir.
  6. 2 modül yufka daha konulur.
  7. Üzerine sos sürülür ve peynirli iç harçtan tekrar serpiştirilir.
  8. 2 modül yufka konularak tekrar sos sürülür.
  9. Kalan tüm peynirler serpiştirilir.
  10. En son kalan 2 modül yufka konularak kalan tüm sos sürülür.
  11. Tavanın en altına serilen yufkanın kenardan sarkan kısımları ile böreğin üzeri kapatılır.
  12. 2 yemek kaşığı yağ sürülür ve tavanın kapağı kapatılır.
  13. Kısık ateşte önlü gerili pişirilir. Afiyet olsun 😇.

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Kozalak Mantı
Portakallı Kek
Muffin (Kabarması Garanti, Tam Tutan Tarif)
Buzluk Böreği
Kapya Biberli Yumurtalı Kavurma
Hdabla | © 2025 |