Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı İçin Malzemeler

(200 ml su bardağı ölçüsüyle)

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet limon (suyu)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurma sırasında)

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
  2. Suyu neredeyse çekince ocağı kapatın, üzerine bulguru ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika demlemeye bırakın.
  3. Demlenen karışımı geniş bir tepsiye alın, soğumaya bırakın.
  4. Tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanları alın.
  5. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  6. Üzerine salçaları ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun ve ocağı kapatın.
  7. Salçalı karışımı bulgurlu mercimeğe ekleyin, yoğurmaya başlayın.
  8. Baharatları ek edin, düzgünce yoğurun.
  9. İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin.
  10. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tekrar güzelce yoğurun.
  11. Karışımdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hal verin.
  12. Servis önerisi: marul yaprakları, turşu ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Diyet Kahvaltım
Unsuz Kolay Tahin Ekmek
Meyveli Yulaf Lapası
Kaşarlı Sosisli Poğaça
Unsuz Sandviç Ekmeği
Hdabla | © 2025 |