Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
(200 ml su bardağı ölçüsüyle)
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet limon (suyu)
- 1 demet maydanoz
- 1 tutam taze soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurma sırasında)
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
- Suyu neredeyse çekince ocağı kapatın, üzerine bulguru ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika demlemeye bırakın.
- Demlenen karışımı geniş bir tepsiye alın, soğumaya bırakın.
- Tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanları alın.
- Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine salçaları ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun ve ocağı kapatın.
- Salçalı karışımı bulgurlu mercimeğe ekleyin, yoğurmaya başlayın.
- Baharatları ek edin, düzgünce yoğurun.
- İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin.
- Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tekrar güzelce yoğurun.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hal verin.
- Servis önerisi: marul yaprakları, turşu ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















