Tam Ölçülü Krep

Tam Ölçülü Krep Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı süt
- Tuz
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Tam Ölçülü Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtanın kokmaması için güzelce çırpalım daha sonra süt ve suyu ek edip karıştıralım.
- Karışımımıza yavaş yavaş unu ekleyelim.
- Un birinci başta topaklanmış oluyor ama çırptıkça açılacaktır.
- Daha yumuşak göz göz bir hamur isterseniz yarım çay bardağı kadar daha su ekleyebilirsiniz.
- Tavanın kızması değerli bununla bir arada tavayı çok az yağlayıp orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun 😇
Tam Ölçülü Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



