Tam Ölçülü Köy Ekmeği

Tam Ölçülü Köy Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (4 su bardağı)
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su (350 ml)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Üzerine sürmek için su
  • Yoğururken eline yapışmaması için ekstra su (bir kase içinde)
  • Şekil verirken serpmek için ekstra un

Tam Ölçülü Köy Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suya instant maya ve toz şekeri ekleyin, yeterlice karıştırın.
  2. Geniş bir yoğurma kabına unu alın.
  3. Mayalı suyu yavaş yavaş una ekleyerek spatula ile karıştırın. (hamurun ele yapışmasını önlemek için evvel spatula ile karıştırmak, yoğurmayı kolaylaştırır. ).
  4. Daha sonra tuzu ekle ve elinle yoğurmaya geçin.
  5. Hamurun kıvamını ayarlamak için yoğururken elini hafif suya batırarak yoğurmaya devam edin.
  6. Hamur pürüzsüz, elastik ve hafif yumuşak hale gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  7. Hamuru geniş bir kaba alın, üzerini streç sinema ve pak bir mutfak beziyle kapatın.
  8. Oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. (hamur 2 katına çıkmalı. ).
  9. Tezgaha biraz un serpin, mayalanan hamurun gazını yavaşça alarak yoğurun.
  10. Hamuru 3 eşit modüle bölün.
  11. Her parçayı yuvarlak yahut uzun hale getirerek ekmek formu verin.
  12. Yağlı kağıt serdiğin tepsiye ekmekleri yerleştirin.
  13. Üzerini pak bir bezle ört ve 15 dakika daha mayalandırın.
  14. Her ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla küçük bir çizik atın.
  15. Ekmeğin üzerine fırça ile su sürerek nemlendirin.
  16. Daha rustik bir görünüm için hafif un serpebilirsin. Ya da susam serpebilirsin.
  17. Fırını 190°c’ye evvelden ısıtın.
  18. Alt-üst ayarda, fırının orta rafında pişirin.
  19. Fırının tabanına ısıya sağlam bir kaseyle su koyun, bu ekmeğin kabuğunun daha hoş olmasını sağlar.
  20. 35 dakika pişirin. Ekmeğin altına vurduğunda tok bir ses çıkıyorsa pişmiş demektir. Daha sonra 200°c’ye alın fırını ve tepsiyi en üst rafa alın. 2-3 dk daha denetimli olarak pişir üzeri kızarması için.

🥖 Püf noktaları ve saklama teklifleri.

Önce spatula ile karıştırmak, hamurun fazla yapışmasını önler.

Yoğururken elini suya batırmak, hamurun eline yapışmasını önler ve daha kolay yoğurmanı sağlar.

Fırına su koymak, taş fırın tesiri yaratır ve kabuğun hoş çıtır olmasını sağlar.

Hamuru 3 modüle bölmek, daha denetimli mayalanma ve eşit pişme sağlar.

Piştikten sonra pak bir bez serip 15 dakika dinlendir, böylelikle içi daha uygun oturur.

Akşama kadar taze kalması için büsbütün soğuduktan sonra pak bir bezin içine sararak saklayabilirsin.

Bu tarifle hem lezzetli hem de kusursuz kıvamda bir köy ekmeği elde edebilirsin. Afiyet olsun. 🥖😊.

Tam Ölçülü Köy Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk
Magnolia Tarifi (Yumurtasız, Kremasız)
Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
İkinci Gün İftar Yemeği
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet