Tam Ölçülü Kısır

Tam Ölçülü Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet soğan (küçükse 3 adet)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Marul
  • Maydonoz
  • Yeşil soğan
  • Mor lahana
  • 1 adet limon
  • Nar ekşisi

Tam Ölçülü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza bulguru alarak sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatalım.
  2. Tavaya zeytinyağ dökelim, doğradığımız soğanları kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine salçaları atıp kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatlarını da atalım ve ocaktan alalım.
  5. Soğan karışımını bulgurun üzerine ek edelim, karıştıralım.
  6. Doğradığımız yeşillikleri ekleyelim.
  7. Ben üstte yazdığım gereçler ile hazırlıyorum, siz içine istediğiniz yeşillikleri ve domates salatalık ekleyebilirsiniz.
  8. Daha sonra limonu sıkalım, nar ekşisi ekleyelim. Karıştalım ve kısırımız servise hazır.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Tam Ölçülü Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cildi Işıldatan İçecek
Diyete Uygun Kıtır (Ketojenik Diyet)
Ispanaklı Fit Börek
Mini Pizza
Pirinç Unlu Muhallebi 2
Mini Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |