Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin)

Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için ;

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 çay bardağı irmik
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet kuru soğan
  • Önceden kavrulmuş 500 gram kıyma
  • 3 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz; tencereye aldığımız ince ince doğranan soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Daha sonra evvelce kavrulmuş 500 gram kıymayı ekliyor yaklaşık 5 dk kavuruyoruz.
  3. Kavurduğumuz kıymaya baharatlarımızı ekleyip birkaç dakika daha pişirelim.
  4. Sonrasında ocağı kapatalım ve ince ince doğradığımız maydanozları kıymamız biraz ılıyınca ekleyelim.
  5. Şimdi içli köfte hamurumuzu yapmaya başlayalım; derin bir kaba bulguru ve irmiği alalım.
  6. Üzerine kaynar suyu dökerek streç filimle kapatalım ve bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 -15 dk bekleyelim.
  7. Yumuşayan bulgura öteki gereçlerimizi ekleyelim ;yumurta,un ,salça,baharat ve yoğurmaya başlayalım.
  8. Homojen bir kıvam alana kadar yoğurun benim bu evrede gücüm yetmediği için kocama püf noktası koca elinin değmesi diyerek ona yoğurtmam oldu :d.
  9. Hamurumuz hazır sert bir yer üzerine içli köfte aparatımızı koyuyoruz ve kestiğimiz buz dolabı poşetini seriyoruz.
  10. Yanımıza bir kase pak su alalım sonrasında kullanacağız, mandalina büyüklüğünde hamurlarımızı tüm gözlere koyalım.
      1. Tekrar üzerine bir buzdolabı poşeti kesip serelim ve tekli aparat ile üzerine baskı uygulayalım ve poŞeti alalım.
  11. Çukurlaşan hamurumuzun birinci 4 üne iç harcınızı yerleştirelim.
  12. Daha donra boş olan taraftan başka tarafa süratlice birleştirip tüm gücünüzle bastırın ,burada da kocanızdan yardım alabilirsiniz :d.
  13. Hazır olan içli köftelerimizi yavaşça çıkartalım bir elimizi suya batırarak birleşim yerlerini ıslatıp daha da yapışmasını sağlayalım içli köfteyi ıslatmaktan korkmayın sonrasında hiçbir şey kalmayacaktır.
  14. Buzluğunuza sığacak bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine hazırladığımız içli köfteleri yan yana yerleştiriyoruz.
  15. Derin dondurucunun şoklama kısmında yaklaşık 3 – 4 saat köfteler donmaya yakın olana kadar açık olarak şokluyoruz.
  16. Daha sonrasında buzdolabı poşetine havasını alıp istediğiniz sayıda koyup tekrar buzluğa atabilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Püf Noktaları;Tarif tam ölçülüdür lakin bulgurun cinsine nazaran bazen farklılıklar yaşanabiliyor o yüzden size kurtarıcı bilgiler vereceğim; Hamurumuz Çiğ köfteden hafif sert kıvamda olacak ele yapışır bir kıvam olması lazım , bundan daha sert bir hamur olursa denetimli olarak su ekleyebilirsiniz . bundan daha cıvık bir hamur elde ederseniz yine denetimli olarak un ekleyiniz . İçli köfte aparatınızın üzerine buzdolabı poşetini keserek yerleştirin ,streç sinema kullanmayın yapamazsınız. hazırladığınız içlİ köftelerin birleşim yerlerine elinizi ıslatarak sürün daha da yapışsın. Ben bu tarifle 60 tane içli köfte elde ettim.
Şimdiden afiyet olsun

Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Supangle (Pastane Usulü )
Yaş Pasta Yapımı (Videolu)
Fırında Soslu Patates Kızartması
Kolay Lavaş
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Hdabla | © 2025 |