Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı tereyağı ( yaklaşık 50 gr)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Maraş yolu ikili kavrulmuş dondurma

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve irmiği ocağın altı kısık bir halde ocağa alıyoruz.
  2. Tereyağı ve irmiği daima karıştırarak kavuralım.
  3. Bu ortada diğer bir tencere de şekerden çok az ayırıp, şekerle suyu yalnızca şeker eriyinceye kadar karıştırarak eritelim.
  4. Şekerden ayırdığımız kısmı rengi dönen kavrulan irmiği ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  5. Rengi uygunca yoğunlaşınca şerbeti ekleyip, süratli hızlı karıştıralım.
  6. Sonra biçim verip, içine dondurma kıyarak servis edelim. Afiyet olsun 🙂

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Hindistan Cevizli Anne Keki
Yoğurtmaç
Lazanya
Tepside Krep Pizza
Çilekli Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |