Tam Kıvamlı Un Helvası

Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyu ve şekeri kaba alıp karıştıralım şeker eriyene kadar.
  2. Şerbeti kaynatmıyoruz şeker suda bekledikçe eriyecektir.
  3. Tencereye margarin koyup eritelim, üzerine sıvı yağ ekleyip ,unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  4. Kaşığın gerisinde ezerek unu kavuralım. Ocağın altı kısık olsun.
  5. Rengi hafif kahverengi olunca soğuk şerbeti ekletip yeniden ezerek karıştıralım topaklanma olmasın.
  6. Üzerine dilerseniz cevizle servis edebilirsiniz.

Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikalotalı Petibörlü Pasta
Zebra Pasta (En Kolay Kurtarıcı Tarif)
Az Ölçülü Pankek Tarifi
Portakal Aromalı Kek
Düküklüde Et Kavurma
Fırın Izgarasında Tavuk
Hdabla | © 2025 |