Tam Kıvamlı Un Helvası
Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu ve şekeri kaba alıp karıştıralım şeker eriyene kadar.
- Şerbeti kaynatmıyoruz şeker suda bekledikçe eriyecektir.
- Tencereye margarin koyup eritelim, üzerine sıvı yağ ekleyip ,unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
- Kaşığın gerisinde ezerek unu kavuralım. Ocağın altı kısık olsun.
- Rengi hafif kahverengi olunca soğuk şerbeti ekletip yeniden ezerek karıştıralım topaklanma olmasın.
- Üzerine dilerseniz cevizle servis edebilirsiniz.
Tam Kıvamlı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















