Tam Kıvamında Tiramisu
Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt(200 ml bardak kullandım)
- 3 adet bütün halde yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
Piştikten sonra;
- 1 paket vanilya
Tamamen soğuduktan sonra;
- 200 gram pınar labne (özellikle pınar zira mascarponeye en yakın o)
- 6 adet kedidili
Üzeri için;
- Kakao
- Kahve sosu
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Kahveyi eritmek için;
- Çok az sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpın, unu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin, daha sonra pişireceğiniz tencereye süzgeçten geçirerek dökün, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Piştikten sonra vanilya ekleyin, kremanın üzerine değecek halde strec yapıp soğumasını bekleyin, büsbütün soğuduktan sonra labneyi ekleyip, blendırdan geçirin (mikserle değil!)
- Servis yapacağınız kasenin tabana biraz krema dökün üzerine kahveye ıslatılmış kedi lisanını dizin(1 kedi lisanını ikiye bölüp yanyana dizdim)
- Üzerine krema dökün, üstüne kakaoyu süzgeçten geçirerek eleyiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













