Dr. Oetker Pastası

Dr. Oetker Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastacı kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker(isteğe nazaran azaltılabilir tatlı sevmeyenler için)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti (1 kutunun içindeki tek paket)

Sıvamak için;

  • 1 kutu içindeki 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

  • 500 gram çilek
  • Damla çikolata

Dr. Oetker Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Herkese merhaba 🤗 birinci olarak pandispanyamızla başlıyoruz. Yumurtalarımızı kırıp şekerini ekleyip güzelce köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Suyumuzu ekliyoruz, un ve kabartma tozu vanilyamızı eleyip güzelce karıştırıyoruz. Püf noktası spatula yardımı ile içten dışa hakikat yahut dıştan içe yanlışsız havalandırarak karıştırmak.
  2. En küçük yuvarlak borcama yağlı kâğıt serip, 160 derecede 35-40 dk ortası denetimli olarak pişiriyoruz (süre fırına nazaran değişiklik gösterebilir)
  3. Pandispanyamız pişerken kremamızı hazırlıyoruz. Tüm materyallerimizi tenceremize alıyoruz güzelce karıştırıp pişiriyoruz.
  4. Pişen kremamızın altını kapatıp vanilya, tereyağı ve çikolatamızı eklıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Sogumaya bırakıyoruz orta ara karıştırırsak güzel olur ılımış olana kremamızı streçliyip dolaba kaldırıyoruz. Krem şantimizi çırpıp onuda dolaba kaldırıyoruz.
  5. Çileklerimizi yıkıyoruz. Yıkanmış çileklerı peçete üzerine alıyoruz uygunca suyu süzülsün.
  6. Soğumuş olan kremamıza 1 paket toz krem şantiyi ekliyoruz düzgünce çırpıyoruz. Tekrar dolaba kaldırıyoruz.
  7. Pişen pandispanyamızı soğuduktan sonra eşit bir halde 2 yahut 3 bölüyoruz.
  8. Pandispanyamızı süt yahut şekerli su karışımıyla hafif ıslatıyoruz. Kremamızı sürüyoruz. ( isterseniz orta katlarına doğranmış çilek ekleyebilirsiniz) tıpkı süreci pandispanya keki bitene kadar devam ediyoruz.
  9. Son olarak üstünü kremayı uygunca sürüp sıvadıktan sonra dolaba kaldırıyoruz ister bir gece bekletin ki daha güzel olur ister en az 2-3 saat beklettikten sonra kremşantiyle güzelce sıvayıp üstünü süsleye bilirsiniz.
  10. Süsleme kademesi çileklerin sap kısımlarını keselim sıkma torbasına bir ölçü kremşanti alıp gözlerini yapabilirsiniz.
  11. Krem şantiyle nokta nokta şanti sıkıp damla çikolatayla göz yapıyoruz. Anlatması uzun lakin yapması hem kolay hemde çok kolay deneyecekler olanlara afiyet olsun. 💐.

Dr. Oetker Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Sebzeli Tuzlu Kek
Mozaik Pasta
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek
Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi
Kedidili Pasta
Hdabla | © 2025 |