Tam Kıvamında Sütlaç

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (baldo kullandın)
  • 5 su bardağı şu
  • 5 su bardağı (1 litre ) süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 adet vanilya

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinç tencereye alınır.
  2. Üzerine 5 su bardağı su eklenir pirinçler yeterlice suyunu çektikten sonra üzerine 1 litre süt eğini yapıyoruz.
  3. Sütünü de çektikten sonra üzerine 3 şu bardağı şeker eği yapılır(arzuya nazaran şekerini eksiltebilirsiniz) ben tatlı sevdiğim için 3 bardak kullanıyorum.
  4. Şeker eği yapılınca biraz sulanacaktır onun için sütü uygunca çektirin fotoğraflarda her etabı vardır kıvamlarının 5-10 dk da şeker atıldıktan sonra kaynatıyoruz.
  5. 2 adet vanilin eği yapıyoruz ve çabucak kaselere alıyoruz ,üzerine dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Deniz Börülcesi Salatası
Közlenmiş Patlıcana Sarılmış Tavuk Köfte
Kakaolu Dondurma
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi
Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |