Tam Kıvamında Sütlaç
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç (baldo kullandın)
- 5 su bardağı şu
- 5 su bardağı (1 litre ) süt
- 3 su bardağı şeker
- 2 adet vanilya
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinç tencereye alınır.
- Üzerine 5 su bardağı su eklenir pirinçler yeterlice suyunu çektikten sonra üzerine 1 litre süt eğini yapıyoruz.
- Sütünü de çektikten sonra üzerine 3 şu bardağı şeker eği yapılır(arzuya nazaran şekerini eksiltebilirsiniz) ben tatlı sevdiğim için 3 bardak kullanıyorum.
- Şeker eği yapılınca biraz sulanacaktır onun için sütü uygunca çektirin fotoğraflarda her etabı vardır kıvamlarının 5-10 dk da şeker atıldıktan sonra kaynatıyoruz.
- 2 adet vanilin eği yapıyoruz ve çabucak kaselere alıyoruz ,üzerine dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









