Tam Kıvamında Mercimek Köftesi

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tane limon tuzu
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sumak ( damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz ️)
  • Yeşil soğan
  • Maydonoz
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 limon ya da nar ekşisi (ben limon tercih ettim)

Süslemek için;

  • Marul

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği güzelce haşlayalım, kadifemsi bir kıvam alsın.
  2. Altını kapatıp bulgurunu ek edelim ve harç soğuyana kadar kabarmaya bırakalım.
  3. 1 limon tuzunu ekleyip karıştırarak eritelim (ekşisi daha hoş oluyor).
  4. Soğanı yağda karamelize edip salçayla kavuralım, salçanın kokusu çıksın.
  5. Mercimek harcına salça karışımını ekleyelim yağın sıcaklığı geçtikten sonra baharat ve yeşillikleri ekleyip sıkmaya başlayabiliriz.

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Salatası
Hamsiköy Sütlacı
Kış Çorbası
Mücver (Kabak Ve Havuçlu)
Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Pizza Tadında Omlet
Hdabla | © 2025 |