Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 250g tereyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur gereçlerini yoğurup, ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Yuvarlak form verdiğimiz hamura çay bardağı ucuyla hal verelim görsellere ekledim.
- 180 derece fırında kızara kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












