Tam Kıvamında İrmik Tatlısı
Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik (1 er parmak eksik)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 2 su bardağı su ile 1. 5 su bardağı şekeri ocağa alıp, kaynatıyoruz.
- Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ve irmiği kısık ateşte altın rengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
- Kaynamakta olan şerbeti kavurduğumuz irmiğin içerisine döküp, şerbeti çekene kadar tekrar pişirmeye devam ediyoruz ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






