Sarıyer Poğaçası

Sarıyer Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tam yumurta, 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 4 – 4. 5 su bardağı kadar un
Arası için:
- Beyaz peynir yada kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
Sarıyer Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt soğuk ise ocakta ılıtılır ve karıştırma kabına alınır.
- Üzerine yaş maya ve toz şeker eklenir, karıştırarak eritilir.
- Daha sonra yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Yavaş yavaş denetimli bir formda un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur şöyle bir yoğurularak söndürülür.
- Mandalina büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanır.
- Arasına peynir koyularak kapatılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri karıştırılır.
- Poğaçaların üzerine sürülür.
- Çatal ile çizikler atılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişirilir.
- Yumuş yumuş poğaçalar hazır. Üzerine nemli bir bez örterseniz yumuşaklığını koruma edecektir. Afiyet olsun💯.
Sarıyer Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


