Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi
Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 / 3 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pudra şekerini ve yağı döküyoruz. Kıvamına nazaran 2,5 yahut 3 su bardağı (fotoğraftaki üzere bardak ise 2,5 yeterli) tam buğday unumuzdan koyuyoruz.
- Elimizle yoğuruyoruz, yuvarlak hale getirirken dağılabilir ona nazaran çok az un koyulup kıvamına getirebilir. Not: olağan undan olsaydı dağılmaz halinde olurdu bu tam buğday olduğu için bu türlü olabilir, sorun yok.
- Tepsimize dilediğimiz kadar küçük yahut büyük biçimde diziyoruz (ben deneme gayeli çok itina göstermedim, siz daha düzgün yapabilirsiniz)
- 160° derece de 5 dk evvelden ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz, 15-20dk ortası dakika aralığında pişiriyoruz ve kurabiyelerimiz hazır. İsterseniz üstüne pudra şekeri de dökebilirsiniz.
Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













