Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek

Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar tam buğday unu
Fırıncı șifası için;
- Yarım tatlı kaşığı un
- Yarım çay bardağı su (pișirip soğutuyoruz)
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri kuru yer kalmayacak halde karıştırıp 30 dk dinlendirelim.
- 30 dk sonra 1 er saat ortayla 2 sefer yoğuralım.
- Daha sonra üzerini kapatıp hamur iki katına çıkana kadar dinlendirelim.
- 7 eşit bezeye bölüp çiçek formunda tepsiye dizelim.
- Tepsi mayası olduktan sonra üzerine hazırladığımiz fırıncı şifasını sürüp 210 derecede ısınmış fırında 15 dk buharla birlikte 200 derecede 15-20 dk buharsız pişirelim.
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




