Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi

Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4.5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlayalım hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  2. 10 dakika hamuru dinlendirelim.
  3. İç harcı için soğanı ve biberi rondodan geçirelim. Bütün gereçleri ekleyip düzgünce karıştıralım.
  4. Dinlenmiş hamurumuzu bezelere ayıralım. Bu ölçüden yaklaşık 10 beze çıkıyor. 10 dk daha bekletelim.
  5. Bezeyi alalım. Elimizle biraz ortasını açıp dolu dolu 1 yemek kaşığı kıymayı ortasına koyalım ve elimizle kenarlarını yeterlice kapatalım ve üstüne bastıralım.
  6. Kıyma düzgünce hamur ile bütünleşince elimizde hamuru çekerek uzatalım üstüne bastırıp hamuru yayalım.
  7. Fırına sürmeden evvel üstüne su sürelim ve çatalın kenarı ile bastırarak hafif çizgiler oluşturalım.
  8. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü renk alana kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkan pidelerin üstüne çabucak tereyağı yahut sıvı yağ sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Nemli Kek
Meyveli Kış Çayı
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Pişmeyen Dubai Cheesecake (Bu Lezzeti Mutlaka Deneyin) (Videolu )
Şakşuka
Kaşık Salata
Hdabla | © 2025 |