Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi
Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4.5 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı:
- 300 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlayalım hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- 10 dakika hamuru dinlendirelim.
- İç harcı için soğanı ve biberi rondodan geçirelim. Bütün gereçleri ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Dinlenmiş hamurumuzu bezelere ayıralım. Bu ölçüden yaklaşık 10 beze çıkıyor. 10 dk daha bekletelim.
- Bezeyi alalım. Elimizle biraz ortasını açıp dolu dolu 1 yemek kaşığı kıymayı ortasına koyalım ve elimizle kenarlarını yeterlice kapatalım ve üstüne bastıralım.
- Kıyma düzgünce hamur ile bütünleşince elimizde hamuru çekerek uzatalım üstüne bastırıp hamuru yayalım.
- Fırına sürmeden evvel üstüne su sürelim ve çatalın kenarı ile bastırarak hafif çizgiler oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü renk alana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan pidelerin üstüne çabucak tereyağı yahut sıvı yağ sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











