Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 320 ml. su
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya (sulandıralım)
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri bir kaba alalım ve yoğuralım yoğurdukça ekmek daha hoş olacaktır.
- Yoğurduktan sonra üzerini örtelim 2 saat kadar mayalanması için bekleyelim kabaran hamuru elle söndürelim.
- Kek kalıbını çok az zeytinyağı ile yağlayalım hamuru içine koyalım ve tekrar üzerini örtelim 20 dk bekletelim ve evvelden ısıtılmış 200 °c ye 40 -45 dk olan fırına atalım.
- Piştikten sonra kalıptan çıkaralım üzerine biraz su serpelim üzerini örtelim soğumaya bırakalım afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













