Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 320 ml. su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya (sulandıralım)

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri bir kaba alalım ve yoğuralım yoğurdukça ekmek daha hoş olacaktır.
  2. Yoğurduktan sonra üzerini örtelim 2 saat kadar mayalanması için bekleyelim kabaran hamuru elle söndürelim.
  3. Kek kalıbını çok az zeytinyağı ile yağlayalım hamuru içine koyalım ve tekrar üzerini örtelim 20 dk bekletelim ve evvelden ısıtılmış 200 °c ye 40 -45 dk olan fırına atalım.
  4. Piştikten sonra kalıptan çıkaralım üzerine biraz su serpelim üzerini örtelim soğumaya bırakalım afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek
Kemalpaşa Çorbası
Meyveli Tart
İki Renkli Portakallı Çikolatalı Kek (Lezzeti Şahane Kek)
Çıtır Çıtır Sigara Böreği
Baklavalık Yufkadan Börek
Hdabla | © 2025 |