Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve suyu bir kaba koyup 15 dakika kadar mayanın canlanmasını bekliyoruz.
  2. Şeker,tuz,zeytinyağı ve unu ekleyip kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. Tepsiye yağlı kağıdı serip üzerine biraz un serpiyoruz ve hamurumuza vermek istediğimiz ekmek formunu verip üzerini örterek 40 dk mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra bıçakla üzerine bir kaç tane çizik atıyoruz. (isteğe bağlı).
  5. Önceden ısıttığımız fırında, evvel 200 derecede 15 dk pişirip, akabinde 160 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkardıktan sonra üzerini bir bezle kapatıyoruz.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia
Barbunya Pilaki
Fırında Tepsi Böreği
Yağlı Katmer
Hdabla | © 2025 |