Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ve suyu bir kaba koyup 15 dakika kadar mayanın canlanmasını bekliyoruz.
- Şeker,tuz,zeytinyağı ve unu ekleyip kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıdı serip üzerine biraz un serpiyoruz ve hamurumuza vermek istediğimiz ekmek formunu verip üzerini örterek 40 dk mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalandıktan sonra bıçakla üzerine bir kaç tane çizik atıyoruz. (isteğe bağlı).
- Önceden ısıttığımız fırında, evvel 200 derecede 15 dk pişirip, akabinde 160 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini bir bezle kapatıyoruz.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







