Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane hazır yufka
- 200 gram dana kıyma
- 1 tane kelle soğan
- 1 küçük kase bezelye
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane büyük havuç
Böreğin yüzeyi için;
- 1 adet yumurta sarısı
Böreğin sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel böreğimizin garniturlu iç harcını hazırlayalım 🥕🥕biraz zeytinyağında evvel kıymayı kavurup sonra soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Garnitürün suyunu suzup ekleyelim biriki çevirip pülbiber karabiber tuz ekleyip altını söndürelim harcımız hazır 🥕🥔🧅
- Ben garnitürü konutta hazırlıyorum 🥔1 patates 🥕🥕2 havuç 1 küçük kase bezelye patates ve havucu zar üzere küçücük doğruyorum bir tencerede kaynayan suya evvel havucu koyup 3-4 dakika haşlayıp üzerine bezelyeyi koyup 34 dakika sonrada patatesi ekleyip yaklaşık 8-9 dakika yumuşayana kadar haşlayıp süzüyorum böylelikle meskende garnitürümüz hazır oluyor lakin hazır garnitür de daha pratik kolay oluyor🥰 🥕🥕
- Böreğimizin sosunu yapalım : 1yemekkqsiği tereyağı eritin 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyip güzelce çırpalım.
- Yufkanın birini açıp, hazırladığımız sostan her yerine sürelim fotoğraflarda görüldüğü üzere her katını yağlayıp mektup zarfı üzere katlayalım, 4 modüle keselim her bir modüle garnitürden koyup, kenarlarını üst üste katlayarak kare formu verelim.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üzerine çırptığımız yumurta sarısından sürelim, çörekotu ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış sıcak fırına verelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 45 dakikada pisti 🧅🥔🥕🥕🥕🥕
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















