Tahinpare

Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı köy yoğurdu (3 yemek kaşığı market de olur)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık
- 1,5 su bardağı un (kontrollü)
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbet kaynayınca 5 dk devam edin kaynatmaya, hazırlayıp kenarda bekletelim.
- Hamur için; Oda ısısındaki tüm gereçleri bir kaba alıp, düzgünce yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olsun, katı olursa biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
- İstenilen formu verelim. Yağladığımız tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 ° fırında hamurumuz pişince çıkarıp ılıyan şerbeti üzerlerine dökelim dinlenmeye bırakalım.
Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





