Tahinli Susamlı Muhallebi

Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağın dan 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ(muhallebi pişince katılıcak)

Üst sos için;

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt

Üzerine;

  • Susam

Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tahin, pudra şekeri ,süt ,derin bir kap içerisinde pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır, dolaba koyulur ,1 saat kadar bekletilir.
  2. Muhallebi için tüm gereçler bir tencereye alınır, güzelce karıştırılır ,orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirilir .
  3. Kaynadıktan sonra bir 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir, altını kapatınca bir tatlı kaşığı tereyağı ek edilip tereyağ eriyene kadar karıştırılır.
  4. Isıya güçlü cam ya da toprak kaplara paylaştırılır, dolapta 1 saat bekletilmiş tahinli karışımdan üstüne dökülür .
  5. En üste susam serpilir, fırın tepsisine kaseler dizilir.
  6. Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su dökülür, evvelden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun.

Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Turşusu
Fırında Baby Patates
Blueberry Yoğurt Cake
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Kolay Kurabiye
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |