Tahinli Susamlı Kek

Tahinli Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı tahin
- 2 çorba kaşığı kırık ceviz
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam (kalıbı kaplamak için)
Not: kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Tahinli, beyaz çikolatalı sos için;
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (125 gr)
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 çay bardağı beyaz damla çikolata (90 g)
Not: kullandığım bardak ölçüsü 250 ml
Tahinli Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek kalıbımızın her yerini katı yağ ile yağlıyoruz akabinde susam ile kaplıyoruz.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Düşük süratte sırasıyla sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip karışana kadar düşük süratte çırpıyoruz, çok fazla çırpmayın.
- En son ceviz ve tahini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- 160 °c evvelden ısıtılmış fansız fırında yaklaşık 35 dk pişiriyoruz. (ilk 25 dk fırının kapağını sakın açmayın. ).
- Sos için un ve şekeri sos tavasında karıştıralım.
- Üzerine yavaşça sütü ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kıvam alınca üzerine tahin ve beyaz çikolatayı ekleyelim. Sosumuz hazır.
- Soğuyan kekimizin üzerine sürüp afiyetle yiyebiliriz. Artan krema olursa dilimin üzerine ekstra sos isteyenlere koyabilirsiniz.
Tahinli Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





