Tahinli Rulo Çörek

Tahinli Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 60 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçine sürmek için;
- 60 gr tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz
- Fındık
- Fıstık
Tahinli Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç bütün materyaller karıştırılıp, un yavaş yavaş eklenip yoğurulur.
- Daha sonra hamur 12 eşit bezeye ayrılır.
- Hamur dinlenirken tereyağı eritilip içine tahin konulup karıştılır.
- Bezeler tek tek açılıp üstüne tereyağlı tahin karışımı sürülür .
- Üzerine şeker ve ceviz serpilip bütün hamur bitene kadar yapılıp en üste tahin sürülmez.
- Daha sonra yarım saat dinlenilir ve merdaneyle açılır .
- Rulo yapıp bıçakla kesilir.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir, isterseniz üzerine pudra şekeri de elenebilir.
Tahinli Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


