Tahinli Rulo Çörek

Tahinli Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 60 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçine sürmek için;

  • 60 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz
  • Fındık
  • Fıstık

Tahinli Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un hariç bütün materyaller karıştırılıp, un yavaş yavaş eklenip yoğurulur.
  2. Daha sonra hamur 12 eşit bezeye ayrılır.
  3. Hamur dinlenirken tereyağı eritilip içine tahin konulup karıştılır.
  4. Bezeler tek tek açılıp üstüne tereyağlı tahin karışımı sürülür .
  5. Üzerine şeker ve ceviz serpilip bütün hamur bitene kadar yapılıp en üste tahin sürülmez.
  6. Daha sonra yarım saat dinlenilir ve merdaneyle açılır .
  7. Rulo yapıp bıçakla kesilir.
  8. 180 derece evvelce ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir, isterseniz üzerine pudra şekeri de elenebilir.

Tahinli Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şahane Elmalı Kurabiye
Fıstıklı Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Videolu)
Renkli Salata
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan)
Hurma Dolgulu Kurabiye
Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet