Tahinli Pastane Çöreği

Tahinli Pastane Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket toz maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı dışına)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 şişe maden suyu (2 parmak eksik olacak)
  • Aldığı kadar un

Açmak için;

  • 1 su bardağı nişasta

İç harcı için;

  • 2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak sıvı yağ

Tahinli Pastane Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için verilen bütün gereçleri koyup çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
  2. Mayalanmasını beklenmeden hal verebiliriz.
  3. Yoğurmuş olduğum hamuru ben 6 bezeye böldüm.
  4. Nişasta ile yufka inceliğinde açmaya çalışalım.
  5. Hazırlamış olduğumuz tahinli karışımı sürelim ve istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim, ben kol böreği üzere doladım.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ,ben biraz susam serptim, isteğe bağlı.
  7. 250 derece fırında güzelce kızartın.

Tahinli Pastane Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedidili Trileçe
3 Malzemeyle 10 Dakikada Tatlı Krizi Çözümü| Milföyden Tatlı Kup (Videolu)
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok)
Çatlak Kurabiye
Tencerede 10 Dakikada Suffle
Tiramisu Tarifi (Tart Kalıbında)
Hdabla | © 2025 |