Tahinli Mayalı Çörek

Tahinli Mayalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerlerine)
  • 1 paket instant maya
  • 8,5 su bardağı un

Hamur içine sürmek için;

  • Yeterli ölçüde tahin
  • Yeterli ölçüde toz şeker

Üzerine serpmek için;

  • Toz şeker

Tahinli Mayalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. En son un ve maya eklenecek biçimde tüm materyaller karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş verilir.
  3. İlk bardakta maya ek edilir.
  4. Tüm un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Üzeri streç sinema ile kaplanır.
  6. 50 dk mayalanması için bırakılır.
  7. Süre sonunda mayası gelen hamurdan fotoğrafta görüldüğü üzere biçimler verilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  9. Şeker serpilerek evvelce ısıtılmış 200 ° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  10. *hamuru merdane yardımıyla açabilirsiniz.
  11. El ile açmak da öteki seçenek bu çörek el ile açılmıştır.
  12. Açılan hamur üzerine evvel tahin sürülür.
  13. Daha sonra şeker serpilerek form verilir.

Tahinli Mayalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sultan Kebabı
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu
Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması
Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça
Dereotlu Poğaça Tadında Pankek (Diyete Uygun)
Bazlama
Hdabla | © 2025 |