Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 – 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı su
  • Bolca susam
  • Marmelat

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tahin ve sıvı yağı geniş bir kapta karıştırın.
  2. Pudra şekerini ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
  3. Unu yavaş yavaş denetimli ekleyin.
  4. Ayrı bir kasede 1 çay bardağı su ve yumurta akını çırpın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığınız kurabiye hamurlarını evvel su ve yumurta akına bulayıp sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  6. Hamur çok yumuşak olduğu için hal verirken biraz zorlanabilirsiniz lakin bu olağan.
  7. Tepsiye dizilen kurabiye hamurlarının üzerine parmağınızla hafif bastırarak bir çukur oluşturun.
  8. Önceden ısıtılmış 175° c lık fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca yumuşak olabilir onun için soğuyuncaya kadar bekleyin.
  10. Soğuyan kurabiyelerin üzerine istediğiniz bir marmelatla yahut sürülebilen çikolatayla da doldurabilirsiniz.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düğün Çorbası
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı)
Papaz Yahnisi
Yoğurtlu Ferah Semizotu Salatası
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim
Sömelek Köfte
Hdabla | © 2025 |