Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3,5 – 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı su
- Bolca susam
- Marmelat
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahin ve sıvı yağı geniş bir kapta karıştırın.
- Pudra şekerini ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
- Unu yavaş yavaş denetimli ekleyin.
- Ayrı bir kasede 1 çay bardağı su ve yumurta akını çırpın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığınız kurabiye hamurlarını evvel su ve yumurta akına bulayıp sonra susama batırıp tepsiye dizin.
- Hamur çok yumuşak olduğu için hal verirken biraz zorlanabilirsiniz lakin bu olağan.
- Tepsiye dizilen kurabiye hamurlarının üzerine parmağınızla hafif bastırarak bir çukur oluşturun.
- Önceden ısıtılmış 175° c lık fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkınca yumuşak olabilir onun için soğuyuncaya kadar bekleyin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine istediğiniz bir marmelatla yahut sürülebilen çikolatayla da doldurabilirsiniz.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







